Op de koffie bij Jezus

img_9760Op de guurste dag van dit jonge jaar lieten we  Funghi Lab op C-mine achter ons. Bedankt Z33 en De andere markt voor de eerste kansen tijdens onze opstartperiode!
Het verhuizen werd een ferme uitdaging, we hebben de emmers al schaatsend (en vloekend) naar onze auto’s overgeladen.
De bestemming van onze remorque? De kelderkeuken van het voormalige klooster van Regina Mundi in Genk-centrum. De onderhandelingen met Stad Genk verliepen vlot. In de huurprijs zitten: 3 kelderruimtes met daarin een keuken uit Vervlogen Tijden én een schilderij van Jezus. Ook fijn meegenomen: een 12-tal Genkse kunstenaars en creatievelingen als bovenburen, want zij huren er een atelier via vzw Vonk.

Intussen werken we slow but steady de wachtlijst af. De emmers hebben het transport goed doorgemaakt. We merken dat we de ruimtes meer moeten verluchten: de zwammen produceren behoorlijk wat CO2 en tja, die plafonds zijn ‘ietsje’ lager dan die van C-mine.

IMG_9765.JPG

En Wim, die is zich vollebak aan het voorbereiden op zijn spreekbeurt van vrijdag 13 januari bij een uitverkochte Pecha Kucha Genk in Waterschei.

Een eerste snelle telling leert dat we tot nu toe 5 kilogram zwammen hebben geoogst. De volgende zwammensoort waar we ook spektakel van verwachten, is de Shiitake. We volgen één emmer nauwgezet op en lezen alvast in onze kweekgids dat wat we zien, er zo uit hoort te zien. De Shiitake doorloopt heel wat stadia en stelt behoorlijk wat eisen. Duimen maar dat dit verder goed loopt. Hopelijk helpt Jezus ons een handje 😉

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. jean marie nowak schreef:

    om in de sfeer te blijven : misschien judasoor (auricularia auricula-judae) proberen te kweken?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s